Volt egyszer egy szálloda, ahová a Vendég 7 éjszakára foglalt szállást. A harmadik estén megjelent a recepciónál, és azzal a hírrel lepte meg a recepcióst, hogy hangyák lepték el a szobát – bizonyítékképp egy fotót mutatott a telefonján, amin egy eltévedt hangya kóricált. A szobát ellenőrizték, és bár hangyainváziónak nem látták nyomát, másik szobát ajánlottak Vendégnek. Miután erre nem tartott igényt, más szolgáltatásokat ajánlottak neki kompenzációképp, ám ő mindent visszautasított, és elhagyta a szállodát. Két héten belül érkezett Vendégtől egy írásbeli panasz, amelyben követelte, hogy a kifizetett, de ki nem használt négy éjszaka árát fizessék neki vissza. Ezt a kérést a szálloda szabályosan és formailag kifogástalanul írásban elutasította.

Vendég azonban bepanaszolta a szállót a fogyasztóvédelmi hatóságnál. Az ellenőrzést végző felügyelők kedélyesen mulattak az egy szem hangyát ábrázoló fotón, láthatóan együtt éreztek a vendéglátósokkal a nehéz vendég miatt, mégis kénytelenek voltak megbírságolni a hotelt. Hogy miért? Az írott panaszból egyértelműen kiderült, hogy volt egy szóbeli panasz is. A szóbeli panaszról pedig kötelező írásban jegyzőkönyvet felvenni, és 30 napon belül írásban megválaszolni. A hangya ügyben pedig ez a kör tagadhatatlanul elmaradt.

Ne spórolja meg a szóbeli panaszok rögzítését! A Panaszkezelő.hu ebben is segít: a www.panaszkezelo.hu-n könnyedén felveheti a szóbeli panaszra vonatkozó formajegyzőkönyveket is.